Mijn Boeken
Rob Manders

In de schaduw van de Moerasdraak

De historische roman “In de schaduw van de Moerasdraak” is het eerste boek van Rob Manders.

Hier kunt u het aanschaffen


In de schaduw van de Moerasdraak is een indringende, historische roman over een jonge Bosschenaar die tijdens het beleg van 1629 zijn stad en zijn geliefden wil verdedigen tegen een aanval door het Staatse leger van Frederik Hendrik, de Prins van Oranje.
Peter Stevenszoen is een huurling die na omzwervingen terugkeert naar zijn geboortestad 's-Hertogenbosch. Onzeker over de vraag of zijn familie en vriendin van vroeger nog leven gaat hij naar hen op zoek. Tijdens zijn zoektocht raakt hij, net als alle andere Bosschenaren, gevangen in de omsingeling van de stad. Op zoek naar liefde, erkenning en vergiffenis vecht hij tegen verraad en onrecht, terwijl zijn geliefde stad wordt verwoest.
Slaagt onze jonge held in zijn missie om zijn geliefden te beschermen, of gaat hij ten onder in de hel van de maandenlange uitputtingsslag om de onoverwinnelijk geachte Moerasdraak?Het Beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629 is een gebeurtenis die de geschiedenis van de stad en ommelanden drastisch heeft bepaald. ’s-Hertogenbosch was een belangrijke troef in de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). Frederik Hendrik van Oranje, stadhouder en stedendwinger, wist deze machtige vesting op haar knieën te dwingen en door knap militair optreden de katholieke Spanjaarden te verdrijven uit de toegangspoort tot het zuiden.


Voor meer info: Erfgoed 's-Hertogenbosch

 


Uit de recensie van het Algemeen Dagblad & Brabants Dagblad:


"De roman leest als een spannend jongensboek en is nauwkeurig over de historische feiten."


"Manders verwerkt in het avontuur veel krijgskundige wetenswaardigheden en voert de lezers langs tal van herkenbare plaatsen in en om Den Bosch."


"Hij toont zich het sterkst in de beschrijving van het beleg en de krijgsgeschiedenis, het liefdesverhaal raakt ondergesneeuwd door afgunst en wraakzucht."

 

Uit het interview met DTV Nieuws

"Rook, vuur en kruitdampen. Soms wel honderden beschietingen per dag. Honderden mensen lieten hun leven in het Beleg van Den Bosch tijdens de 80-jarige oorlog. Maar over hun leven is weinig geschreven.
Rob Manders brengt daar verandering in. In zijn historische roman In de Schaduw van de Moerasdraak vertelt hij over het leven van de gewone Bosschenaar."


E-mailen
Info
LinkedIn